Отямився... Треба писати...

Тарас Леонидов
Отямився... Треба писати.
Довкола - розпуста і крам.
Невже доведеться міняти
На гроші Господень  талан?

Чи тяжко тепер віршувати,
В скрутний і корисливий час? -
В московських брудних казематах
Писав же славетний Тарас!

Немає в нас грошей, от горе!
І нині  дозволено все:
Кордони в нас майже прозорі,
Хто хоче - непотріб везе.

За безцінь - не зась купувати,
Мов жуйку, і совість, і труд,
Коли і пани депутати -
Беруть,і беруть, і жеруть!

Чекаємо доброго пана,
Котрий все вже зна, всіх з"єдна,
І буде не так вже й погано...
А час миготливо мина.

О мій недолугий народе!
Коли вже отямишся ти?
Чи наша земля вже не родить?
Чи знову потрібні кати?

У храмі свічки виставляти
Вже звикли. Та й далі - грішить!
Чи страшно вам, мами і тата,
Без спадку дітей залишить?
               
                1994