Оксамитовий ранок

Евгений Бард
Оксамитовий ранок. Мелодія блюзу.
Волохатий туман зазирає в вікно.
Там колись було місто, жили мої друзі -
Це було тільки вчора - занадто давно.
Цей туман, оповивши ранкові квартали,
Залишає з собою мене тет-а-тет.
Скоро будуть завали, аврали, скандали,
Сотні різних людей, сотні жовтих газет...
Знову блюз. Мелодійно підспівує чайник,
За вікном деленчить невідомий трамвай.
В голові ще туман і не досить охайно,
Але знову кажу я собі: постривай,
Буде все - неприємності і перемоги,
І рядки незаспіваних досі пісень...
Оксамитовий ранок лягає під ноги.
Волохатий туман. Починається день.