Невже, кохана... спогад

Тарас Леонидов
Невже, кохана, назавжди сплюндровано,
Мов рідну землю, щирості стежки?
...Дивлюсь на місяць - той, що вабив зачаровано,
Коли ми йшли до щастя навпрошки...

Живу тепер прив"ялою билиною.
Та цур мені! Навіщо я про те?
Живу, як всі. Зі світу вже не згину я,
Це так. А далі що?.. Пусте...

Невже ж то гріх - завжди, щоденно плакати,
Обличчя приховавши від усіх,
Шукаючи в домівці закути,
Щоб уявити твій щасливий сміх;

І по містах далеких, запилюжених,
Блукаючи, страждати без кінця,
Шукати в днях - шалених і напружених -
Твоїх очей осяйні озерця?

Кохана. Рідна. Доле неприборкана!
Візьми мене в свої чудні світи...
Чи поверни кохання недоторкане -
Чи в небуття навіки відпусти!