До серця

Юрий Загородний
ДО СЕРЦЯ

О, серце горесне моє,
Чому болiєш у неволi?
Чому фонтан в тобi не б"є
Водою радостi й любовi?
Де ти сховалось? Вiдгукнись!
Щоб я вiдняв тебе у болю.
Для злого дiла зупинись!
Святої творчостi дай волю.
Ввiйди у Всесвiту блакить,
Щоб запалала в свiтi мрiя
Про те, що бiльше не болить
В тобi розiрвана надiя.