Лелечин крик

Тарас Леонидов
Мене кличуть лелеки
За імлою в журбі…
Як наш травень далекий
Нагадати тобі?

Я втечу із в”язниці
В далечінь білих гір
Обіймать зоряниці,
Надриваючи зір.

Буде ранок іскристий
В холоднечі вітрів,
Й кольорове намисто
Найбарвистіших слів,

Тільки як же віддати
Ясні фарби тобі?
Ти не схочеш забрати
Візерунки журби…

Лиш плекаю надію –
Знову знайдешся ти,
Кволу птаху зігрію:
Якщо хочеш – лети!
1989 рік.