Набол ле

Седой Г.К.
Ви вже ваучер свій вклали?
Ждіть, бо Бог на всіх один.
Дивидендів вам замало?
Пийте «губозавертин»!

Батьківщину оцінили...
Нерухомість і майно,
Що лишились, поділили
Та «розтринькали» давно.

Всі  нараз  панами стали.
Кожен хапав те, що встиг.
(Та невже б повиганяли
Вас з отих осель тісних?)

Папірців надрукували,
(Хтось на цьому руки грів),
Нас  дурненьких годували
Дутим блиском тих нулів.

Тихо мруть пенсіонери,
Голодають дітлахи.
Побули у «мільонерах»,
Мабудь час у жебраки.

Півкраїни крамарює
Решта здійснює розбій.
Усі разом злидарюють,
Мрійно згадують «застій».

Засідають депутати,
Б’ються, аж чуби тріщать.
Всі отримують зарплату,
Працювати не спішать.

Сірниками голосують.
(Зал пустий, а кворум є)
Ось тому бюджет буксує,
Нас, сліпих, у тім’я  б’є.

Так надалі - неминуче
Ви позбавитесь й штанів.
(Борг не сплатите - відключать
Від енергоносіїв).

Може ви цього хотіли,
Помилившись в котрий раз?
Ви уже розбагатіли?
Ждіть, якщо не сплинув час!