Зал зний к т

Акриус
По вулицям міста старого
В сонливій задумі блукаю,
Не бачу я більше нікого,
Його одного лиш шукаю.
Запитую у перехожих,
Все марно – як риба об лід.
Скажіть, ну на кого він схожий,
Який він – залізний кіт.

Та я шукаю, моя ціль проста,
Покажіть мені залізного кота.

Світлофори, проспекти, трамваї,
Мій шлях – від світання до ночі.
На подив – та що ж я шукаю,
Листаючи вулиці, площі.
А леви сміються зухвало,
Повертаючи шиї услід.
Мені в цьому місті так мало
Потрібно – лиш дивний кіт.

Та я шукаю, в мене є мета,
Покажіть мені залізного кота.